Candida albicans – Candida svamp
Gærsvampen Candida albicans er en mikroskopisk, parasitligende Mikroorganisme som forekommer naturligt i maven og tarmene I en normal og sund fordøjelseskanal er forholdet mellem Candida og andre bakterier 1 til 1 mill. celler.

Candidasvampene kan give sig til at vokse uhæmmet, bl.a. på grund af brug af penicillin uden brug af yoghurt  og/eller mælkesyrebakterier samt mangel på kostfibre, dette og et overbelastet fordøjelses-/udrensningssystem giver en god grobund for Candida og andre svampe.

Den uhæmmede Candidasvækst har først konsekvenser for helbredet, når Candida-svampen formerer sig for hurtigt på grund af en ubalance mellem sundhedsfremmende, skadelige bakterier og indtag af forkert mad der påvirker tarmens naturlige balance. Candidasvampen trives bedst i et mørkt, varmt og fugtigt miljø – f.eks. i munden, fordøjelseskanalen og skeden.

Ved svære Candidainfektioner, kan Candidasvampen spredes med blodet til kroppens organer, det kan være en livstruende tilstand.
Candida albicans kan også give neglesvamp.

Der findes forskellige metoder til at undersøge for Candida i mave-tarmsystemet eller andre steder i eller på kroppen. Desværre er ingen af metoderne 100% pålidelige i sig selv.
Diagnosen overvækst af Candida skal altid stilles udfra resultatet af en prøve samt evaluering af aktuelle symptomer og en sygdomshistorie, og diagnosen skal selvfølgelig stilles af en behandler med et omfattende kendskab til Candida.

 

Der er forskellige måder at teste om man har overvægt at Candida:

  • Blodprøve
  • Afføringsprøve
  • Vegatest
  • Afskrab fra huden

Test kan foretages af læge eller dygtig behandler.

Tilstande der bl.a. kan øger risikoen for candidiasis:

  • Medicinsk behandling så som: Antibiotisk (penecillen) Kemoterapi, binyrerbarkhomon og andre immunhæmmende metoder.
  • AIDS
  • Alkoholmisbrug
  • Stofmisbrug
  • Stort indtag af sukker
  • Gærprodukter eks. Vitaminer kan indeholde eller være produceret ved gæring
  • Fejlernærning
  • Indtag af smagsforstærkerer :
    • E 620: Glutaminsyre
    • E 621: Mononatrium-glutamat
    • E 622: Monokalium-glutamat
    • E 623: Calciumdiglutamat
    • E 624: Monoammonium-glutamat (det 3. Krydderi)
    • E 625: Magnesiumdiglutamat

Se hvordan du får din candidasvamp fjernet : http://www.akupunktur-akupunktoer.dk/sygdomme-lidelser/candidasvamp-candida-albicans/

Candida albicans – Candida svamp

Log in with your credentials

Forgot your details?