Kolesterol og akupunktur

Da jeg lærte akupunktur på Nordisk Institut for Klassisk Akupunktur – i slutningen af 1980´erne, lærte vi, at et normalt kolesterol-tal skulle være omkring 6,7. Indehaveren var læge Anders Korsgaard.. Han var underviser på skolen og en meget kompetent akupunktør, der fulgte internationalt kendte skoler for akupunktur.
I dag skal kolesterol-tallet pines ned til 4. Så risikerer vi ikke hjerte/kar-sygdomme, og det er selvfølgelig meget godt, men det tal er unormalt for mange og næsten uopnåeligt for endnu flere. Kun ved hjælp af medicin – syntetiske stoffer, kan det lade sig gøre. Spørg om bivirkninger? Hvad er dit valg?
Al syntetisk medicin har både bivirkninger og en risiko. Det er unaturlige stoffer for kroppen.
Akupunkturbehandling har ingen bivirkninger og virker godt, men der skal også en kostsanering til.
Dengang lærte vi, at kolesterol dannes i vores krop, når vi indtager noget, der er sødt og noget, der er fedt – på samme tid. Så dannes triglycerider. Vi lærte også, at 40 % af alle blodpropper skyldtes triglycerider. For meget af det forkerte kolesterol kan være dødeligt. Fedtindholdet i blodet er forhøjet med forkalkning til følge. Kolesterol øges ved Lever-qi-xu.
Men Kolesterol er også med til at danne hormoner, så det har en vis funktion i vores krop – og vi kan ikke undvære kolesterol.

Der er forskellige typer af kolesterol:

Kolesterol – typer.
HDL = high density lipoprotein – det “gode” kolesterol
LDL = low density lipoprotein – det – ”dårlige” kolesterol
VLDL = very low density lipoprotein – endnu dårligere!
Density betyder i denne forbindelse – tæthed (af kolesterol i blodet)
Triglycerider hører med i rækken. Alle grader kan måles ved en lab.undersøgelse.
Dr. Korsgaard sagde altid, at ”lige så meget fedt, som en mand har på maven – lige så meget har han også omkring hjertet” – og så kan vi jo selv regne mandens chancer og risici ud.
Han fortalte, at mange mennesker er ”fødte” kolesterol-dannere – lige meget hvad de gør – så er deres kolesterol for højt.
Hvis vores lever ikke er overbebyrdet med at nedbryde diverse stoffer – ud over den daglige kost – så fungerer den godt, og så får vi ikke kolesterol-problemer.
Men kolesterol-produktionen påvirkes (til dannelsen af kolesterol og dets kvalitet) og øges ved en underfunktion i leveren. Det er der mange mennesker, som lider af i dag. Højst sandsynligt, fordi vores mad og drikke er tilsat alt muligt ikke – naturligt – for – kroppen. Vi har i den grad lavet om på vores kost – og på råvarerne – men vi har jo altså ikke lavet om på vores mave og lever. Derfor har vi problemerne – og de bliver værre i fremtiden.
En forsker udtalte i sommer 2006 på et stort internationalt seminar i England om mad, mennesker og smag, at i løbet af de seneste 15 år har menneskets DNA ændret sig i en grad, som man aldrig havde troet muligt..
”Det har ellers været uændret i tusind år eller mere”, sagde han!

Behandling af lever-qi-xu og dermed forhøjet kolesteroltal:
Forhøjet kolesterol: Sedér Ga 34, Le 3, Mp 6. Sæt krokodillenæb på nålene og sæt strøm på med 2 Hz i 20 min. Absolut ikke længere tid eller mere strøm! – og styrk derefter leveren med sædvanlige punkter for at tonisere denne: Le 3, Le 6, Le8, Mp 6.
Det er en langvarig behandling, fordi der gives 1 behandling om måneden og der skal tages blodprøver hver 4. måned. /DD

 

Kolesterol og akupunktur
© Doris Damsgaard, Svendborg. 2006.

Log in with your credentials

Forgot your details?